Voorbereidingen Hyperbaar Geneeskundig Centrum: plaatsing tank

Voorbereidingen Hyperbaar Geneeskundig Centrum: plaatsing tank

Op 21 mei 2013 is in het Hyperbaar Geneeskundig Centrum, opgezet door Medisch Maatwerk, de specialistische tank geplaatst ten behoeve van de hyperbare zuurstoftherapie die hier vanaf 24 juni gaat plaatsvinden.

De geplaatste hyperbare zuurstoftank is geschikt voor 20 patiënten, waarbij 95% van de andere behandelkamers in Nederland slechts 10 of 12 patiënten tegelijkertijd kunnen behandelen. Ook heeft de tank de mogelijkheid om 4 intensive care patiënten tegelijkertijd te behandelen. Het gaat om de grootste tank die leverancier IHC Hytech tot nu toe geproduceerd heeft.

Tussen 21 mei en 24 juni wordt het centrum klaargemaakt voor de ontvangst van patiënten.

Toelichting Hyper Geneeskundig Centrum

Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum (HGC Rijswijk) is een specialistische zorginstelling die zich specifiek richt op de behandeling van patiënten met weefselschade door bestraling, chronisch complexe wonden en geïnfecteerd botweefsel. Het HGC Rijswijk heeft de mogelijkheid om hyperbare zuurstoftherapie toe te passen, werkt nauw samen met alle betrokken ketenzorgpartners en maakt alleen gebruik van toegewijde en door ons aanvullend opgeleide medici en paramedici. Met onze inzet bewerkstelligen wij een aanzienlijk snellere genezing. Wij willen hiermee het welzijn van onze patiënten verbeteren en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de kosteneffectiviteit binnen de zorg. Dit alles binnen een vriendelijke en veilige omgeving.

Terug